Fearon Hay 1973 House Reworked

This stunning property located in Auckland’s Remuera was originally commissioned in 1973. In 2005, the owners undertook a full rework of the residence of which included inserting fine steel framed glazing amongst the original solid concrete columns, beams and shear walls. The exposed concrete is softened by a sarked timber ceiling throughout. A new pavilion for sleeping was constructed above a landscaped podium integrated into the existing front lawn. Also new cantilevered concrete pergola structures provide shelter over the entry and are reference to key elements in the original building.



Harry – A.N.Z

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s